3 февруари 2012 г.

Благоевград - София - Благоевград

Или що е то снегопочистването и има ли то почва у нас.
След видяното днес по пътищата смело мога да кажа, че нямаме идея що за чудо са почистването и опесачаването!!!

10 коментара:

  1. снегопочистването определено си "държи" новото от предишната година, общо взето трагедията продължава, чакат ни нови вълежи ще видим какво ще стана - едно съм сигурна няма да е положително, поздрави и приятен ден

    ОтговорИзтриване
  2. Така и неможаха да уловят снежинките във въздуха. Даже бих казала, че има доста пропуски не само по този път! До колкото съм чувала, снегорини и всякакви средства трябва да са приготвени още от предния ден - все пак за това има прогноза за времето, не само за да знаем дали да си вземем чадъра или не.

    ОтговорИзтриване
  3. Снегопочистването има почва у нас, особено пролет като се повишат температурите и слънцето си свърши работата...

    ОтговорИзтриване
  4. Хаха, да се смея ли, да плача ли?! Питам се кога ли започнем да имаме понятие от опесачаване и почистване - все пак това е магистрала, не някой второстепенен път до някое загубено село. Хората по света са измислили техники, има машини просто трябва да се използват, да се прилагат и у нас, не е като те първа да откриваме топлата вода.

    ОтговорИзтриване
  5. В тези жеги като се сетя за изминалата зима направо се чудя как е възможен такъв контраст между сезоните. Пролет като чели почти нямахме, а може да нямаме и есен. От студ към жега и обратното. Докато края на януари - февруари бяхме затрупани буквално до кръста от сняг (говоря за Банкя) мислех, че там ще си останем и че ледената епоха идва. Даже се съмнявах, че лятото ще дойде... Сега се питам дали ще оцелеем от жегата през август и какъв ли сняг ни чака другата зима?!

    ОтговорИзтриване
  6. Колко пъти съм минавала по този маршрут Благоевград - София - Благоевград . Вече ми е станал един от любимите. По пътя можеш да видиш интересни неща, особено през различните сезони.Точно за зимата имам какви ли не спомени по пътя. Имаше дни където ако ходеше пеша по бързо щеше да стигнеш. Много студена зима беше, с много сняг и то продължителен, А сега не ми се говори, хубаво топличко около 35 и повече градуса. Имаме си разкошни сезони, от всичко по много .

    ОтговорИзтриване
  7. Преди няколко години често минавах по този маршрут с едни приятели.Ходих им на гости.Те там учеха.Благоевград е един прекрасен град.Или пое от това, което съм видяла.Има страшно много млади хора и е спокойно дори и през нощта.Определено няма нищо общо със Студентски град при нас.Лошото на този път е както и добре се вижда от снимките, които си качил е този сняг като падне.Колкото и да се стараят фирмите няма как да хващат самите снежинки още във въздуха.Трябва по внимателно да се кара и без нерви, което на българина му е доста непознато.

    ОтговорИзтриване
  8. Зимата не е за каране.Дано да не се повтори миналата с толкова много сняг.Хубави снимки.

    ОтговорИзтриване
  9. Много е страшно през зимата да караш или поне мен ме е страх, по тези не изчистени пътища и като се заледи , колата става неуправляема. Трябва да се кара с голямо внимание и с доста по ниска скорост.Чудя се на хората,които това им е работата да карат камиони-тирове.Много е изморително според мен, и това да се лишиш от вниманието на любимите хора и да пътуваш с месеци по страните карайки камиона е жестоко, но за тези пари няма как.Снимките са красиви, поне само да ги гледаш,но не и да си там хахах поздравления за тях и за блога.

    ОтговорИзтриване
  10. През деня изглежда много красива и свежа гората така в сняг през този зимни период на годината, но стане ли вечер си е малко страшно. Пътищата стават още по опасни и имайки предвид кой как кара, винаги трябва да си имаме едно на ум като се качим в колата.Снимките които са направени са разкошни.Не са чак толкова оживени с коли и няма задръстване, но пък те като не са почистени е нормално хората да предпочитът други вариант на маршрути. Благоевград е хубав град. Градът на младите както аз обичам да му казвам.

    ОтговорИзтриване